چگونه از مهارت هایمان درآمد زایی کنیم؟ بخش دوم

در قسمت قبل از درآمدزایی به این رسیدیم که باید در رابطه با هنر مد نظرمان ،دوره آموزشی شرکت کنیم. و در  این جلسه به این موضوع می پردازیم که چگونه برنامه ریزی کنید تا بتوانید عالی پیش بروید؟

برنامه ریزی کردن

برنامه ریزی کردن در زندگی یک مقوله جدا است، که باید اصولی یاد بگیریم. ولی برای یاد گرفتن هنر هم میشود برنامه اختصاصی داشت، خصوصا اگه شما مشغله زیادی دارید، زمان کم دارید، شاغل هستید، بچه دارید، درس میخوانید و بیشتر نیاز است که برای یادگیری مهارتی، برنامه ریزی کنید.

این کار یک قاعده ساده و آسان دارد که شما هر روز، یک زمان خاص برای یاد گرفتن هنر و تمرین بگذارید. پس یک کلاس مجازی مرتبط شرکت می کنید و هر روز یک زمان کم برای دیدن فیلم ها و یادداشت برداری می گذارید.

زمانی که می خواهید بگذارید بسته به شرایط و توانایی شما است، شاید یک نفر فقط بیست دقیقه در روز زمان بگذارد و یا یک نفر دو ساعت.

برنامه ریزی

یاداشت برداری:

نکته بعدی یادداشت برداری است، هر وقت کلاسی را شرکت کردید، از مطالب آن برای خودتان نوت برداری کنید و در دفتر نکاتش را بنویسید  که این بهترین روش نگهداشتن مطالب است. جزوه های شما اصلا پاک نمیشوند و دائمی برایتان می ماند و هر وقت خواستید می توانید به آن رجوع کنید.

در تایم هنری هرروزتان، بعد از یادداشت برداری، به تمرین هنر مشغول بشید. حالا هر هنری که انتخاب کردید مثل آموزش چرمدوزی کیف زنانه، آموزش چادردوزی، آموزش بافت مو و...

نکته آخر این که حتما عکس کارهایتان را برای مربیتان بفرستید و بخواهید ایرادات کار را به شما بگویند. شاید کار به نظر خود آدم بدون عیب باشد. ولی مربی نکته ای را ببیند و بگوید که بتوانید کار را ارتقا بدهید. خلاصه از فرصت کلاس های مجازی استفاده کنید. برای اینکار راه های مختلفی وجود دارد اما یکی از بهترین و ساده ترین راه ها ارتباط با مربی دوره از طریق پرسیدن سوالات در بخش تالارگفتگو می باشد. از این طریق کارآموزان می توانند با هم و با مربی ارتباط بگیرند و عکس نمونه کارهای خود را ارسال کنند.

عکس از نمونه کار
یاد گرفتن هنر، قبلا خیلی سخت تر بوده باید کلی زمان میزاشتی و به کلاس های حضوری میرفتید و ماندن در ترافیک و کلی مشکلات دیگه ولی حالا با گوشی در خانه میتوان هنرمند شد.

در ادامه به نکات بعدی می پردازیم:
نکته اول: سعی کنید تعداد زیادی کلاس شرکت نکنید، یعنی به صورت تخصصی پیش بروید. حتی اگر هدفتان درآمد زایی نیست و فقط می خواهید هنر های مختلف را تجربه کنید و یک کدبانو باشید. باید یکی یکی پیش رفت، از این شاخه به آن شاخه نپرید این کار نظم ذهنی شما را بالا میبرد و چون کار کمتری برای انجام دارید، آرامش روانی به شما می دهد.
مثلا لیلا خانم و زهرا خانم را براتون مقایسه می کنم. لیلا خانم، همزمان شش کلاس مجازی شرکت کرده، و همه ی دوره هاش تلنبار شده روی هم و فقط به هر کدوم یک نوک زده، و در درون روز به روز ناراحت و ناامید میشه و مدام میگه نمیشه و نمیتونم.

حالا زهرا خانم کلاس چهارمی هست که داره تو این بازه زمانی یک ساله شرکت میکنه، اول شلواردوزی بعد از مدتی میناکاری و ... چون تک به تک شرکت کرده و توی هر هنر به تسلط رسیده و سراغ هنر بعدی رفته و الان اوضاع خیلی بهتری داره و رضایت درونی دارد.

پس یکی یکی هنرهایی که دوست دارید را تجربه کنید. یک هندونه بردارید نه چند تا...
نکته دوم
بعضی افراد می گویند همه کلاس ها و هنرها قابل یادداشت برداری نیست، ولی من میگم حتی بافتنی و دوخت سرویس خواب و آشپزخانه و تهیه کیک و شیرینی و .. را هم میشه یادداشت کرد. حتی میشه توی یادداشت ها یه جاهایی نقاشی کشید تا متوجه بشید خلاصه این که سعی کنید نت برداری کنید.

نکته سوم

بعد از اتمام نوت برداری برید سراغ تهیه وسایل لازم، بعضی ها پیام می دهند خانم وسایل فلان هنر چیه ما بخریم بعد کلاس شرکت کنیم؟ شما وارد کلاس شوید یک دور فیلم ها را ببینید و بعد با کمک راهنمایی گرفتن از استاد لیست لوازم مورد نیاز را بنویسید و تهیه کنید. این کار اصولی هست.

نه این که اول برید کلی وسایل بخرید بعد وارد شوید، یک سری ها شاید لازم نشه و یا یک سری ها را اشتباه خریده باشید.
افتضاح از جایی بالا میاد که شما آن هنر را دوست نداشته باشید و یا شرایط نگذارد یا استعدادش را نداشته باشید. و حالا امان از اون پولایی که ندانسته حیف شود.

نکته چهارم:
اگر هزینه کمی برای خرید وسایل دارید، دنبال چیزای جایگزین باشید یا از دیگران قرض بگیرید، خلاق باشید.

مثلا کارت عابر بانکیا خط کش فلزی جای کاردک خامه کشی، مثلا پخت کیک و شیرینی در قابلمه، مثلا استفاده از دریل به جای همزن برقی و... تا جای ممکن بسازید و نخرید.

نکته پنجم
امبد داشته باشید و تمرین کنید، بارها و بارها یک لباس را بدوزید و بشکافید، کیک را ده ها بار بپزید، دوخت را چندین بار تمرین کنید در شماره دوزی و گلدوزی و ...

در آشپزی تمرین و تمرین و تمرین

هر بار از استاد کمک بخواهید تا ایرادات برطرف بشوند و تجربه هایتان را بنویسید، و بالاخره بعد از کلی تمرین و تلاش در هنر مد نظرتان استاد میشوید.

چطور هنر خود را بفروشیم؟

در ادامه در اولین مرحله باید از دوستان و نزدیکان و فامیل شروع کنید و از دستسازه هاتون براشون کادو ببرید. ما ها معمولا وقتی منزل کسی می ریم شیرینی یا میوه می خریم و می بریم، به قولی دست خالی نمیریم.

حالا برای شروع کار باید از دستسازه هامون کادویی ببریم. مثلا یک تابلو کوچک نقاشی دکوراتیو، یک ظرف شیرینی، یک کیک کوچک، چند مگنت جذاب خمیری، انواع شمع ها، ست دمکنی دست دوزمون، یک کالباس خانگی، بستنی خانگی، فالوده خانگی و...

هر هنری که دارید به کار می برید نتیجه آن را کادو بدهید و اعلام کنید که این شغلمون شده است. از همین طریق کم کم براتون مشتری جذب می شود، یعنی اونا به دیگران معرفی می کنند. یا دیگران اون دست سازه ها را می بینند از کجا خریدی؟ منم بخرم.
پس از فرصت بی نظیر دوستان و آشنایان غافل نشوید. فقط یک نکته چون قرار است به صورت مجازی هم فعالیت کنید نیاز به عکس از نمونه کارهایتان دارید. حتما از همه دست سازهایتان عکس بگیرید و جایی آرشیو کنید.

فعالیت های لازم برای فروش محصول

مبحث عکس گرفتن خودش یک جلسه جداگانه می خواهد که توضیح بدهم، می تونید فیلم های جذاب هم از کارتون بگیرید. دقت کنید ارائه فیلم و ساختن محتوا برای کارتان خیلی عالی است که در آینده بیشتر توضیح می دهم.

نکته مهم این است که کار شما باید در حد فروش باشد. یعنی کیفیت عالی و درجه یک داشته باشید پس حتما باید قبل از آن به مهارت لازم برسید. و اگر نه در فروش دچار مشکل می شوید.

حالا با یک نام و برند برای خودتان انتخاب کنید، برند هنری شما باید زیبا باشد و در ذهن ها خوب بنشیند و به یاد بماند و خاص باشد. تلفظ ساده و راحتی داشته باشد و معنای زیبایی داشته باشد و با نوع هنر در ارتباط باشد

مثلا "عشق دوزی" نام یک کانال بود که برای گلدوزی فعالیت می کردند. می بینید که هم روان است و هم همه پسند و هم مرتبط است
آموزشگاه "چرمانا" کار چرم دوزی و دوخت کیف های چرم را انجام می دهد و یکی از آموزشگاه ها چرم دوزی مهارت جو می باشد و .....

 خیلی اسم های زیبای دیگری هستند که شما می توانید انتخاب کنید. و چون مخاطبین شما از همه اقشار جامعه هستند لازم نیست حتما یک اسم خاص مذهبی انتخاب کنید. اینجوری همه ازتون خرید می کنند ولی وقتی اسم مذهبی بگذارید مثلا طه، هدی و ... بیشتر مذهبی ها مخاطبین شما می شوند و شاید عده ای گارد بگیرند پس یک اسم ساده و همه پسند انتخاب کنید.

حالا وقت این است که پیج و کانالتان را راه بیندازید، بهتر است اول در یک پیام رسان فعالیت کنید و بعد کم کم که کارتان گسترده شده است پیام رسان های دیگر هم کانال فروش بزنید.

کانال زدن در پیامرسان

اسمی که انتخاب کردید را روی کانال بزنید و یک عکس زیبا از کارهایتان را پروفایل کانال قرار بدهید. و مخاطبین را عضو کانال کنید و همه دوستان و آشنایان و خانواده و ...کم کم اعضا کانال زیاد می شود. البته روش های تبلیغ کردن هم در آینده توضیح داده می شود.
شروع کنید به پیام گذاشتن و با به نام خدا و معرفی خودتان و کارتان و کانال در ابتدای کانال در قالب یک پیام باشد. وکم کم عکس هایی که گرفتید از سازه هایتان در کانال بگذارید. و مشخصات محصول را زیر آن بنویسید، روزی یک عکس بگذارید و یعنی به تدریج مطلب بگذارید و ناگهان حجم بالایی پیام نگذارید که مخاطب نمی خواند.

حتما عکس کارهایتان را بگذارید و استفاده از کارهای آماده نت و کارهای دیگران ممنوع است مگر اینکه برای ایده باشد.

روی عکس ها حنما لوگو بزنید که کسی از عکس های شما سواستفاده نکند

طبق مقاله اول در پایان این جلسه هم میخوام خدمتتون یک هنر پردرآمد رو خدمتتون معرفی کنم:

 

یکی از مهارتهای هنری درآمد زا آموزش نقاشی دکوراتیو است. ساخت هر نقاشی دکوراتیو حدودا 500 هزار تومان هزینه می برد و بسته به طرح و الگویی که ساختید بین 2 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان به فروش می رسد. یک جستجوی ساده در محصولات دیجیکالا به شما قیمت فروش این محصولات را نشان می دهد. در این دوره آموزش جامع نقاشی دکوراتیو شما علاوه بر آموزش اصولی و صفر تا صد نقاشی دکوراتیو، پنج مدل مختلف را هم آموزش میبینید و میسازید.

آموزش جامع نقاشی دکوراتیو

 

 


چگونه از مهارت هایمان درآمدزایی کنیم

 

علاقه شما به چه مهارتی هست:

1-چطور می توانم کسب و کار خانگی راه اندازی کنم؟
 باید شرایط و توانایی و استعداد و علاقه خود را بسنجید. و بعد با توجه به این یک رشته پردرآمد را انتخاب کنید. مثلا شما اگر یک دختر 17 ساله باشید و یا یک خانم متاهل 23 ساله یا یک مامان با یک بچه دو ساله یا مادر با چند فرزند در اینجا قطعا شرایط پیشنهادی این افراد با هم متفاوت است.
2-باید ببینید به چیزی علاقه دارید؟
آموزش خیاطی، آشپزی، بافتنی، زیورآلات، چرم دوزی یا مراقبت زیبایی و ... که هر کدام از این ها دنیایی از دوره های آموزشی مجزا و زیر مجموعه دارد.

بعد ازآن که علاقه مندی شما نسبت به حوزه هنری یا مهارتی مشخص شد شما باید شرایط را سنجید، به عنوان مثال شخصی می گوید چون چرخ خیاطی ندارم پس من هیچ کاری نمی توانم انجام دهم. اینجاست که باید بروید سراغ یک رشته دیگر مثلا نمد دوزی و بافتنی و مراقبت زیبایی و  ....
و همچنین باید امکانات خاص هر رشته را نگاه کنید که داشته باشید و برای اول هر کار نروید هزینه ای کنید. حتی افرادی هستند که با خوش نویسی با خودکار کسب درآمد می کنند.
هر رشته ی هنری بازار کار خودش را دارد و فقط باید استعدادتان را پیدا کنید و همین که متوجه شدید در چه حوزه ای استعداد دارید،نصف راه را رفته اید.


انتخاب مناسب ترین علاقه هنری شما

سوال اینجاست که شاید شما چندین علاقه داشته باشید، چه طور یکی از آن را انتخاب می کنید؟
اینجا چند ملاک داریم اول باید پرفروش ترین هنر را بین علایقتان و کم خرج ترین را انتخاب کنید و دوم آن که آنقدر علاقه مند باشید و از انجام آن کار لذت ببرید و حاضر نباشید به هیچ وجه آن را کنار بگذارید.

مثلا شما به به گلدوزی، ملیله دوزی، دوخت سرویس آشپزخانه و ساخت زیورآلات علاقه دارید و حالا می توانید با یک سرچ ساده توی گوگل بدانید که کدام یک بازار فروش بهتری دارند. مثلا دو تا رشته اخر بازار فروش خوبی دارند.
به همین راحتی یعنی شما هم علاقه و هم بازار فروش را در نظر گرفته اید  و هم امکانات و هزینه هایی که در ابتدای کار دارید را لحاظ کرده اید.
و حالا بعد از این که کسب و کار خود را انتخاب کردید چه کاری باید انجام داد؟
گام اول دیدن آموزش های اصولی است و تحقیق کردن در مورد هنر یا علم مورد نظر شما می باشد. و شما می توانید آموزش ها را در محله و آموزشگاه های حضوری و حتی فنی و حرفه ای ببینید. و یا اینکه میتوانید به صورت مجازی در آموزشگاه های مجازی ببینید.
حالا در اینجا چند مورد از مزیت های آموزش مجازی گفته می شود:
شما یک سری فیلم از استاد در اختیار دارید و آن را می توانید بار ها ببینید و میتوانید هر لحظه سوالات خود را در گروه از استاد بپرسید و همچنین میتوانید با دوستان تبادل ایده داشته باشید و به روز باشید. و لازم نیست کلی وقت و هزینه برای حضور در کلاس حضوری صرف کنید و حتی لازم نیست دنبال کسی باشید که بچه ها را به او بسپارید و اینجاست که میتوانید در خانه بنشینید پا رو پا بگذارید و وقتی که فرزندتان را خواباندید ساعاتی را صرف علایقتان کنید و انرژی بگیرید.
پس آموزش دیدن مهم است شما میتوانید در بله، اینستاگرام یا سایر شبکه های اجتماعی کلی دوره های آموزش مجازی پیدا کنید و مهم این است که آموزش اصولی ببینید و بعد به تمرین بپردازید.

شما میتوانید لیست کاملی از انواع دوره های مهارتی در حوزه های مختلف از آموزش بافتنی، آموزش مراقبت زیبایی، آموزش طراحی دوخت، آموزش چرم دوزی صنعتی، آموزش خیاطی، آموزش انواع کیک و شیرینی تر و خشک را در سایت مهارتجو مشاهده کنید و متناسب با علاقه مندی خود آموزش ببینید ما تا فروش و کسب درآمد در کنار شما هستیم.

حتما دوره های آموزش چرم دوزی کیف زنانه با چرخ صنعتی را در مهارت جو ببینید


معیارهای انتخاب یکدوره مجازی خوب:
و حالا چطور در بین کلاس های فراوان در آموزشگاه های مجازی، یکی را انتخاب کنید.
و سوال اینجاست مگر مهم است که معیار های یک کلاس مجازی خوب را بدانیم و انتخاب کنیم؟ شاید بگویید ما فلان مجموعه را می شناسیم و به آن اعتماد داریم و هر دوره ای را که تعریف کردند خوب است پس آن را شرکت می کنیم.
ولی اینطور نیست باید بدانیم که بسیاری از مجموعه ها کار اصلی آن ها این است که شما به آن ها اعتماد کنید و وقتی کلاس ها کارشناسی میشود شاید در حد عالی و خوب نباشد. پس گول نخورید.
 مثلا در اینستاگرام، هستند افرادی که همین رویه را دارند یعنی چی؟ یعنی یک سری افراد که به آن ها اطمینان دارید و آن فرد هم بعد از مدتی تبدیل میشود به یک ستاره و برای هر کلاسش کلی پول دریافت می کند. در حالی که اساتید بزرگ آن حوزه، فیلم های این فرد را در حد بسیار مبتدی میبیند. پس حسابی حواستان را جمع کنید

کلاس های مختلفی در فضای مجازی برگزار می شود و شما می توانید در حوزه که انتخاب کردید آموزش ببینید و یک کلاس را قصد دارید انتخاب کنید در اینجا باید چند عامل را در نظر بگیرید، اول اطلاعیه یا عکس آن کلاس را با دقت بخوانید و دوم این که اطلاعیه ای کامل است که چنین مواردی در آن رعایت شود مانند: نام استاد، شهریه دوره، سرفصل های آموزش، فضای برگزاری کلاس در آن معرفی شده باشد. و سوم اینکه توضیحاتی از استاد دوره قبل از ورود به کلاس ببینید و یا بخوانید و مهم این است که شما توضیحات جامع از کلاس را از زبان استاد بشنوید و چهارم یک نمونه از فیلم های اموزشی را حتما ببینید و با نحوه تدریس مربی آشنا شوید. و پنجم حتما کار های هنرجویان آن کلاس را ببینید.
حالا که عوامل انتخاب یک دوره آموزشی مجازی خوب را یاد گرفتید باید مقایسه کلاس های مختلف توسط کارشناس صورت بگیرد که تا انتهای این کار را رفته و با دیدن چند مورد فیلم می فهمد که کدام کلاس بهتر است. شما که کارشناس نیستید باید اطلاعات کامل را بگیرید و با توجه به اطلاعات تصمیم بگیرید. بسیاری از آموزشگاه ها اصلا اطلاعات کامل دوره را اعلام نمیکنند و این بسیار غیر حرفه ای و ناشیانه می باشد.
پس اطلاعیه کلاس ها را کامل ببینید و اگر عکس اینترنتی باشد قابل اعتماد نیست مگر در موارد خاص: مثلا حتما باید موارد موجود که در دوره آموزش داده میشود در عکس باشد. این حق شماست که عکس چیزی را که می خواهید یاد بگیرید عینا ببینید. این نشان می دهد که برگزار کننده کلاس با شما صادق است و کار را رعایت می کند و این یک شخص قابل اعتماد است و نه کسی که با دروغ و فریب شما را وارد کلاسش می کند.

در پایان هر جلسه یک هنر پردرآمد خدمت شما معرفی می شود:

یکی از مهارتهای هنری درآمد زا هنر چادردزی در سبک های مختلف است.
قبلا برای برش ساده یک چادر دستمزد 15 تومن بوده، اما جدیدا این دستمزد به مبلغ 150 تومن برای چادر ساده تعیین کردن

مهارت جو آموزش صفر تا صد چادر دوزی را برگزار می کند. و چادر دوزی یک مهارت همه جانبه است که میتوانید برای خودت و خانواده بدوزید و همچنین می توانید با آن درآمد خوبی داشته باشید.

 10 مدل چادر را با همه نکات و قلقاش یاد می گیری و حتی آموزش هدیه  هم داری،

 

 

 


برگزاری دوره های مهارت آموزی ویژه ناشنوایان

 

یکی از مهم ترین جنبه های عدالت اجتماعی مربوط به ایجاد فرصت های برابر آموزشی برای همه افراد در جامعه است. در این راستا ایجاد فرصت‏‌های برابر در زمینه‌ های شغلی و آموزشی، ایجاد امکان استفاده از محتواهای آموزشی تولید شده و فضاهای مجازی از مطالبات به حق عموم ناشنوایان است.

ناشنوایان

جامعه ناشنوایان صدای خدا را در گوش‌هایشان می‌شنوند و برای جامعه حرف‌هایی برای گفتن دارند؛ کسانی که با گره زدن تلاش خود به همت خانواده‌ها و مربیان، اندیشه افراد با آسیب شنوایی را بر همراهی زبان و گفتار خود برمی‌نشانند و با افتخار، شیوایی کلامشان را در منظر مردمان به جلوه می‌گذارند. این عزیزان اگر چه از نعمت شنوایی محرومند، ولی خلاقیت‌ها و توانمندی‌های ادراکی و فرهنگی منحصر به فرد آنان باعث شده است از آزمونی که خداوند در برابر آنها قرار داده است سربلند بیرون بیایند.

لذا آگاه سازی و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه از طرق توسعه و تقویت آموزش تلفیقی، توسعه فراگیر شیوه‏ های ارتباطی ناشنوایان، ایجاد فرصت ‏های برابر برای این افراد در زمینه‏ های شغلی و آموزشی به خصوص در حوزه آموزش های مهارت آموزی، ایجاد امکان استفاده بهینه این عزیزان از منابع آموزشی و فضاهای مجازی از مطالبات به حق عموم ناشنوایان به شمار می‌‏رود.

به عنوان مثال ، یک فرد ناشنوا، احتمالا می تواند یک هنرمند، آرایشگر، یا خیاط تراز اول شود و وجود چنین امکانی، بسیار محتمل هست و یک جامعه ای که بستر آموزش های لازم را برای این افراد فراهم کرده باشد می تواند از تخصص های آنها بهره مند شود. افراد با ناتوانی حسی یا حرکتی، نباید پشت سد محدودیت‌هایی که دارند متوقف شوند؛ و این میسر نیست، مگر با فراهم کردن زمینه رشد و آموزش مناسب، برای ایشان.

همان طور که می دانید گروه مهارتجو با هدف توسعه آموزش های مهارتی و تولید محتواهای آموزشی به سبک ویدیویی راه اندازی شده است تا در مرحله اول به افرادی که به دنبال یادگیری مهارت یا فن و حرفه ای هستند کمک کند تا بتوانند مهارت مورد علاقه خود را یاد بگیرند و از این طریق کسب و کار خودشان را راه اندازی کنند و درآمد زایی داشته باشند.

طبق آمار رسمی، در ایران از هر دو هزار نوزاد، تقریبا 5 مورد مبتلا به اختلالات شنوایی هستند و از این رو، اختلالات شنوایی، یکی از شایع‌ترین نقایص بدو تولد است. با این آمار، روزانه در ایران حدود 15 کودک ناشنوا یا کم‌شنوا متولد می‌شوند. طبق همین آمار، نرخ ناشنوایی در ایران، بالاتر از میانگین جهانی است، که نیازمند توجه و پیگیری جدی است. اما برای جمعیت فعلی ناشنوایان، باید امکان یک زندگی بهتر فراهم شود؛ که به نظر ما، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این بهبود، در زمینه آموزش می‌تواند باشد.

در این راستا یکی از اهداف و آرمان ها در گروه مهارت جو، فراهم کردن امکان دسترسی به محتواهای آموزشی مهارتی تولید شده برای ناشنوایان هست که باعث شده است پروژه ای در دل مهارتجو کلید بخورد به اسم "مهارتجو ویژه ناشنوایان".

ما قصد داریم محتواهای مهارتی تولید کنیم که قابل استفاده برای جامعه ناشنوایان باشد در این راستا برای شروع کار حوزه های مهارتی آموزش مراقبت و  زیبایی از جمله آموزش بافت مو و آموزش اکستنشن مژه، آموزش جامع کیف چرم، آموزش بافتنی به صورت زیرنویس شده تهیه شده است که امکان ثبت نام و استفاده از آن برای ناشنوایان عزیز فراهم شده است.

دوره های تولید شده ویژه ناشنوایان در سایت مهارتجو با لیبل مخصوص مجزا شده است تا قابل تشخیص باشد و کاربران سریعتر پیدا کنند.

البته ما هنوز در ابتدای راه هستیم و می دانیم که کاری سخت و البته بزرگ و لذت بخش در پیش داریم. اگر صاحب مهارت یا هنری هستید و علاقه مند به تولید محتواهای آموزشی برای ناشنوایان هستید، همراه ما در مهارتجو باشید. ما خیلی مشتاقیم که این همراهی را شروع کنیم. بی‌صبرانه منتظریم تا ببینیم، دست در دست هم، چه کار می‌توانیم برای این فرشته‌های ناشنوا انجام دهیم.

 


آموزش بافت یک سبد پارچه ای زیبا با قلاب بافی

 

امروز به شما عزیزان یاد می دهیم که چطور به کمک کاموا، تریکو، تکه پارچه های دور انداختنی و حتی رومیزی های قدیمی خود یک سبد زیبا ببافید    .

 

آموزش بافتنی این سبدهای زیبا بسیار راحت است و تنها کافی است تا یک نوع گره را یاد بگیرید و اوقات فراغت خودتان را با بافت انواع سبد و مدل های مختلف سرگرم کنید. با یادگیری این بافت زیبا می توانید جلوی تلویزیون و هنگام تماشای برنامه مورد علاقتان و یا هنگامی که در ماشین هستید و یا هنگامی که منتظر فرزندتان هستید، خودتان را با آن مشغول کنید. با انتخاب یک کاموای کلفت و ضخیم، به سرعت می توانید بافت سبدتان را تمام کنید. اگر تا به حال قلاب بافی نکرده اید و سر رشته ای در بافندگی ندارید، با دنبال کردن این مطلب می توانید با مراحل گام به گام بافندگی آشنا شوید.

جالبه بدونید که سایت مهارت جو یک سری دوره های جذاب آموزش بافت عروسک برگزار می کند

سبد بافی

خب شروع کنیم…

برای بافت این سبدها از کاموای پارچه ای و تریکوهای پارچه ای استفاده شده است. سبدهایی که در عکس زیر مشاهده می کنید، با تریکوهای پارچه ای بافته شده اند.

اگرچه هر دو کاموای پارچه ای و تریکوهای پارچه ای محکم و ضخیم هستند، اما با استفاده از تریکو، سبدهای بافته شده، کلفت تر و ضخیم تر می شوند. حتی می توانید با استفاده از پارچه های دور انداختنی، کاموای سبد بافی بسازید.

به کمک یک کلاف کاموای تریکوی پارچه ای می توانید مانند عکس زیر، یک سبد با ابعاد 32 در 12 سانتی متری ببافید.

کاموا

برای بافت سبد کاموایی به چه وسیله هایی نیاز داریم؟

اول از همه باید وسیله های مورد نیاز را تهیه کنید. برای بافت این سبد به قلاب بافندگی 12 میلی میتری، قیچی و پارچه ی نخی، برای پیچیدن کاموای پارچه ای به چیزی مانند میخ چوبی و یا مقوای کلفت نیز نیاز خواهید داشت.

برای بافت سبدی مانند سبد خاکستری و آبی با ابعاد 22 در 9 سانتی متری که در عکس ها مشاهده کردید، به 1 متر و 60 سانتی متر کاموای پارچه ای نیاز دارید.

چگونه به کمک پارچه های دور انداختنی، کاموای پارچه ای و کاموای تریکوی پارچه ای بسازیم؟

دور تا دور حاشیه ی پارچه را ببرید. حالا نوارهای بلند و باریکی را از پارچه برش بزنید. برای این کار، برش های کوچکی روی پارچه با فاصله های 4 سانتی متری ایجاد کنید. حالا نوبت قسمت لذت بخش کار است: پارچه ها را از قسمت های برش زده پاره کنید و زمانی که به انتهای پارچه رسیدید، انتهای نوار را با قیچی ببرید. این کار را تا زمانی که کل پارچه به نوار های باریک و بلند تبدیل شود ادامه دهید.

پارچه

برای ساخت کاموای پارچه ای:

یکی از نوارهای پارچه ای را بردارید و انتهای آن را به دستگیره در گره بزنید و با در دست گرفتن انتهای دیگر نوار پارچه ای، عقب تر بایستید تا نوار صاف و کشیده شود. حالا نوار را در یک جهت مشخص و تا زمانی که کل نوار پیچ بخورد، شروع به پیچیدن کنید. توجه داشته باشید که پیچ ها نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشند.

از انتهای نواری که در دست دارید، شروع کنید و آن را دور یک چوب یا مقوای سفت بپیچید.

ساخت کاموا

برای ساخت کاموای تریکوی پارچه ای:

کار را با مرطوب کردن نوارهای پارچه ای شروع کنید. نوارها باید به قدری مرطوب شوند که هنگام پیچیدن، آب از آن ها چکه نکند. خیس کردن نوارها به حالت گرفتن بهتر نوارها کمک خواهد کرد.

اگر دست تنها هستید، روال ساخت کاموای پارچه ای را تکرار کنید، اما برای ساخت کاموای تریکوی پارچه ای شده باید نوارها را خیلی سفت بپیچید و در صورتی که تنها نیستید، از فرد دیگری بخواهید تا انتهای دیگر نوار را در دست بگیرد و دوتایی شروع به پیچیدن نوارها در خلاف جهت هم کنید.

حالا کاموا را از وسط تا کنید و اجازه دهید تا کاموا بیشتر پیچ بخورد. سپس کاموا را دور یک تکه چوب یا مقوای سفت بپیچید. فراموش نکنید که برای بافت سبد با کاموای تریکوی پارچه ای، نسبت به کاموای پارچه ای به دو برابر پارچه نیاز خواهید داشت و سبد بافته شده با آن، محکم تر و ضخیم تر خواهد شد.

ضخیم شدن

مراحل بافت سبد با کاموای پارچه ای:

ابتدا یک حلقه جادویی یا گره خفت ایجاد کنید.

برای ایجاد یک حلقه جادویی یا گره خفت، حدود 20 سانتی متر از دنباله ی کاموا را زیر دستتان قرار دهید. ادامه ی کاموا را روی دستتان بیاورید و آن را بین انگشت شست و انگشت اشاره خود قرار دهید.

حالا کاموا را روی سه انگشت و سپس زیر آن بپیچید و دوباره آن را روی سه انگشت بیاورید تا یک شکل X ایجاد شود (عکس 1). کاموا را به کمک انگشت کوچک خود محکم نگه دارید.

قلاب بافندگی را از زیر اولین قسمت X و سپس از روی دومین قسمت آن عبور دهید (عکس 2).

حالا که نوک قلاب به سمت پایین قرار قرار دارد، آن را از داخل حلقه ی ایجاد شده عبور دهید (عکس 3).

سپس قلاب را بیرون بکشید و آن را بچرخانید تا نوک قلاب به سمت بالا قرار بگیرد (عکس 4).

مراحل درس کردن کاموا

حلقه ایجاد شده را از بین انگشتان خود بیرون بیاورید (عکس 5).

حلقه ی جادویی را با دست چپتان بگیرید و بین انگشت شست و وسط خود قرار دهید. حالا کاموا را دور انگشت اشاره خود بپیچید. قلاب بافندگی را مانند مداد با دست راست خود بگیرید. دور قلاب کاموا بپیچید (عکس 6) و آن را از داخل حلقه ی جادویی عبور دهید. با این کار یک گره تک زنجیره ای ایجاد خواهد شد.

حالا نوبت یاد گیری گره بعدی است… قلاب بافندگی را از داخل حلقه عبور دهید و آن را بچرخانید تا نوک قلاب به سمت پایین قرار بگیرد (عکس 8).

قلاب را از داخل حلقه بیرون بکشید تا دو حلقه روی قلاب ایجاد شود (عکس 9).

کاموا را دور قلاب بپیچید (عکس 10) و آن را از داخل دو حلقه ی ایجاد شده بیرون بکشید تا یک حلقه روی قلاب بافی بماند. با این کار اولین گره بافتتان کامل خواهد شد.

گره زدن

حالا مراحل 8 تا 10 را تا هشت بار تکرار کنید تا هشت زنجیره ایجاد شود.

دقت کنید که زنجیره هایتان خیلی سفت نباشند. اگر زنجیره هایتان خیلی سفت باشند، بیرون کشیدن کاموا از بین حلقه ها سخت می شود؛ بنابراین هر چه زنجیره هایتان را شل تر بزنید، کارتان راحت تر می شود.

زمانی که هشت تا زنجیره کامل شد، دنباله ی کاموا را بکشید تا حلقه ی جادویی سفت و بسته شود. همان طوری که در عکس 12 مشاهده می کنید، دنباله ی کاموا در سمت چپ و کاموای در حال بافت در سمت راست قرار دارد.

بافت کامل شده را می توانید در عکس 13 مشاهده کنید.

حتما ببینید: دوره های مجازی آموزش بافت عروسک با قلاب به ساده ترین روش ها

حالا کف سبد را ببافید.

قلاب را وارد اولین زنجیره کنید و یک گره تک زنجیره ای بزنید. با دقت در عکس 14 بهتر متوجه می شوید که قلاب را باید وارد کدام زنجیره کنید.

کاموا را دور قلاب بپیچید و قلاب را از داخل زنجیره بیرون بکشید (عکس 15). حالا دو حلقه روی قلاب وجود دارد، دوباره کاموا را دور قلاب بپیچید و قلاب را از داخل دو حلقه عبور دهید و بیرون بکشید.

باز هم کاموا را دور قلاب بیندازید، از داخل هر دو حلقه عبور دهید و آن را بیرون بکشید.

حالا این کار را تا پر شدن کامل ردیف اول تکرار کنید تا در نهایت 16 زنجیره در کف سبد ایجاد شود.

در ردیف دوم، روی آخرین زنجیره ایجاد شده در ردیف اول، یک گره تک زنجیره ای و در زنجیره بعدی، یک گره دو زنجیره ای بزنید. این ترتیب را تا پر شدن کامل ردیف دوم تکرار کنید.

در دریف سوم، روی دو تا زنجیره ی آخری که در ردیف دوم ایجاد شده، یک گره تک زنجیره ای و در زنجیره سوم، یک گره دو زنجیره ای بزنید. این ترتیب را تا پر شدن کامل ردیف سوم تکرار کنید تا کف سبد کامل شود.

گره زدن

نحوه اضافه کردن کاموا

برای اضافه کردن کاموا به کاموای در حال بافت می توانید به راحتی انتهای آن دو را به هم گره بزنید. نگران گره ایجاد شده نباشید، چون بعد از کامل شدن سبد، در بافت سبد دیده نخواهد شد.

و یا میتوانید انتهای کاموای پارچه ای را باز کنید، سپس هشت سانتی متر از کاموای جدید را لای آن قرار دهید و دوباره آن ها را بپیچید.

اضافه کردن کاموا

مراحل بافت دیواره سبد

بعد از کامل کردن کف سبد، همان طور باید بافتن را ادامه دهید، اما این بار فقط گره تک زنجیره ای بزنید تا کم کم دیواره ی سبد کامل شود. برای کامل کردن دیواره ی سبد می توانید 5 ردیف ببافید و یا بیشتر.

دیواره سبد

نحوه تمام کردن بافت

بعد از کامل شدن سبد، 20 سانتی متر از انتهای کاموا را نگه دارید و سپس مابقی آن را ببرید. کاموا را دور قلاب بپیچید و سپس قلاب را بیرون بکشید. گره را سفت کنید. سپس انتهای کاموا از درون زنجیره ها عبور دهید تا کارتان محکم تر شود و در آخر اضافی آن را ببرید.

تمام کردن بافت

سبد را برعکس کنید و دنباله ی کاموا را بکشید تا گره سفت شود. انتهای کاموا را از درون زنجیره ها عبور دهید و سپس اضافی آن را ببرید.

سبدتان آماده است.

سایت مهارت جو دوره های آموزش بافت عروسک با قلاب را به صورت مجازی برگزار می کند. این دوره پر از عروسک های جذابه که میتونی یاد بگیریو با هنرت بدرخشی و کسب درآمد کنی.

سبد نهایی

 

 

 


آموزش طراحی سیاه قلم

 

یکی از مهمتین عوامل ایجاد کردن زیبایی های بصری استفاده از کنتراست یا همان تضاد است. حال امروز به بررسی هنری از زیرشاخه های نقاشی به نام سیاه قلم خواهیم پرداخت که در آن از تضادهای شدید بین روشنی و تاریکی بهره می برند که این کار معمولاً برای دراماتیک تر شدن اثر هنری انجام می شود. همچنین یک اصطلاح فنی است که توسط مورخان هنر و هنرمندان برای تضاد نور استفاده می شود   .

حتما ببینید:آموزش نقاشی دکوراتیو مربی سرکار خانم مهنا کحالی

نقاشی سیاه قلم چیست؟

به اثر گذاشتن مداد سیاه و یا ذغال بر روی کاغذ یا مقوا با سایه های تیره و روشن سیاه قلم گویند. سیاه قلم سبکی از نقاشی است که در آن تنها از طیف رنگی سیاه تا سفید استفاده می شود. در فرهنگ فارسی معین این واژه نوعی از نقاشی که در آن فقط از قلم و مرکب سیاه، ذغال یا مداد کار شده باشد و هیچ رنگ آمیزی نداشته باشد معنی شده است. در آموزش نقاشی سیاه قلم هنرمند معمولا یک سوژه انتخاب کرده و با مهارت و ریزبینی تمام با استفاده از شیوه های فوتورئال و هایپررئال و روش جزء به کل آنرا ترسیم می کند. با استفاده از نقاشی سیاه قلم می توان انواع طرح ها از مناظر گرفته تا چهره را به تصویر کشید.

تاریخچه سیاه قلم

آموزش سیاه قلم یکی از زیرشاخه های هنر نقاشی می باشد و قدمتی دیرینه دارد. آغاز این هنر در ایران را می توان در سده هفتم هجری قمری جست و جو کرد، زمانیکه کمال الملک استفاده از ذغال را برای نقاشی بین شاگردانش رواج داد. ذغال مورد استفاده آنها مل نام داشت و با استفاده از قلمو بر روی بوم کشیده می شد. البته از آنجا که اطلاعات جامع و موثقی درمورد تاریخچه سیاه قلم وجود ندارد، برخی افراد، خلق این نوع نقاشی را به محمد بن محمود شاه خیام که در دوران بایسنقر میرزا، نقاش معروفی بود، نسبت می دهند به دلیل آنکه لقب وی سیاه قلم بود.

حتما دوره های رایگان آموزش نقاشی سیاه قلم را در سایت مهارت جو ببینید.

طراحی چهره با مداد و سیاه قلم را باهم اشتباه نگیرید

یکی از بدیهی ترین تفاوت های این دو مواد مصرفی شان است. مشخصا در طراحی با مداد از گرافیت و سیاه قلم از ذغال استفاده می شود. از دیگر تفاوت ها می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

ذغال نسبت به مداد دارای ضخامت بیشتری بوده و روان‌تر و مشکی‌تر می باشد. از این رو طراحی با ذغال طرح های رئال و احساسی بیشتری ایجاد می‌کند. همچنین استفاده از مداد بسیار آسان تر بوده و در هر مکانی میشه از آن استفاده کرد اما ذغال شرایط محیط خاصی دارد و در پایان کار برای حفظ و ماندگاری بیشتر باید تحت محافظت قرار گیرد که در تیترهای بعدی به آن خواهیم پرداخت.

سیاه قلم

انواع تکنیک های سیاه قلم

1.      هاشور زنی (hatching): در این متد، خطوط تیره نازک به طور متوالی به موازات یکدیگر قرار می گیرند. وقتی این متد با زغال انجام شود بسیار نرمتر و تیره تر به دست می آید.

2.      سایش(Rubbing): زغال با استفاده از یک تکه کاغذ بر روی سطح ساییده می ‌شود این کار تصویری از بافت سطح را ایجاد می کند.

3.      محوکردن (blending):  محو کردن برای ایجاد انتقال  صیقلی بین نواحی تاریک تر و روشن تر طراحی، انجام می شود همچنین این روش می تواند سایه روشن (shadow effect) ایجاد کند . دو روش متداول محو کردن وجود دارد؛ یک روش استفاده از انگشت برای ساییدن یا پخش کردن زغال بر روی کاغذ و دیگری استفاده از محو کن های کاغذی (paper blending stamps) که Toritillon نامیده میشوند.

4.      پاک کن زنی(Lifting  or Erasing): پاک کن زنی اغلب با یک پاک کن خمیری انجام می‌ شود این نوع پاک ‌کن  نرم و قابل انعطاف است که می توان آن را بر حسب کار به شکل دلخواه درآورد و بافت های متنوع را با آن ایجاد کرد. علاوه بر پاک کن خمیری, پاک کن فرچه دار و پاک کن اتودی نیز جهت پاک کن زنی برروی کار استفاده می‌ شوند.

 

یک دوره فوق العاده: آموش نقاشی اکریلیک

آیا طراحی سیاه قلم به نگهداری خاصی نیاز دارد؟

در جواب باید گفت که بله!

همانطور که در قبل اشاره شد این نقاشی با استفاده از ذغال و پودر آن کشیده می شود پس ثبات کمی دارد و پس از مدتی با دست کشیدن و گذر زمان نقاشی و تابلو ما کیفیت و شفافیت خود را از دست میدهد. حال در زیر به روشهای مراقبت این نقاشی می پردازیم.

استفاده از اسپری فیکساتیو، بدین صورت که از فاصله 30 سانتی متری شروع به اسپری کردن آن روی نقاشی می کنیم.

نکته! از این اسپری به مقر کم استفاده کنید تا نقاشی خیس نشود.

روش دیگر حفاظت از نقاشی استفاده از پوشش لمینت می باشد. لمینت یک لایه پلاستیک حساس به حرارت است که پس از حرارت دادن روی سطح کاغذ پرس شده و سطح نقاشی کاملا محافظت می شود.

و در نهایت استفاده از قاب ها به همراه شیشه روی نقاشی می باشد.

لوازم مورد نیاز نقاشی سیاه قلم

  1. مقوای اشتنباخ و فابریانو
  2. تخته شاسی
  3. کاغذ پوستی
  4. زغال یا پودر زغال
  5. انواع مداد مشکی
  6. محو کن
  7. پاک کن
  8. قلمو سرتخت
  9. پودر کف دریا
  10. چسب کاغذی

 

لوازم مورد نیاز

نکاتی که در کشیدن سیاه قلم باید رعایت کنید

  1. رعایت تناسبات چهره
  2. انتخاب ژست مناسب
  3. تاثیر نورپردازی مناسب
  4. تاثیر لباس سوژه برای طراحی بهتر
  5. انتخاب پس زمینه مناسب
  6. انتخاب تکنیک ماسب باتوجه به سن مدل

در دوره آموزش نقاشی دکوراتیو،نقاشی را جوری یاد می گیری که توی هیچ کلاس و آموزشی و یا فیلم دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! با ترفند های این دوره ، همه رو انگشت به دهان هنر خودت کن!